Chelsy
Chelsy
Live muziek tijdens je huwelijksceremonie, receptie, avondfeest en andere intieme momenten.

Biografie

 
close up.jpeg
 

Anja liep school te Ingelmunster. Ondertussen volgde ze zangles in Nederland en bij Wilfried Van Beveren in België. Ze volgde 3 jaar notenleer en 2 jaar piano in Tielt. Ze nam deel aan de Bacarabeker in Middelkerke onder de vleugels van Marva en onder zakelijke begeleiding van Adriaan Van Landschoot. Hierna deed ze podiumervaring op bij diverse coverbands als Le Blanc en Nightshift met wie ze België,  Nederland en Duitsland doorkruiste.

In 1991 deed ze auditie om backing vocals bij de populaire Belgische Rythm & Blues band BLUE BLOT te zingen, ze werd gekozen en naast het maken van plaatopnames toerde ze bijna 3 jaar mee met deze vermaarde topformatie waarbij ze alle grote festivals en podia aandeden.

CHELSY

Anja ging in 1994 solo onder de naam “CHELSY” en haar eerste single (een eigenzinnige cover van de DINKY TOYS) “My day will come” was meteen een hit : Chelsy scoorde een nationale top 3 en trad op voor radio en TV. Verder volgde “Where do you go” en haar full album “Magic moments”. Ze toerde met haar begeleidingsband door het land.

Anja nam in 1996 deel aan de preselecties Eurosong waar ze weliswaar wist door te stoten naar de finale, maar het was uiteindelijk Lisa Del Bo die ons land vertegenwoordigde. Ondertussen bleef Anja actief als studiozangeres en deed backing vocals voor andere artiesten en projecten zoals Ellen (Big Brother), Sam Gooris, Xandee, Christophe en K & N (dance).

Chelsy was ook nog actief bij de VTM Soap Band. Tegenwoordig zingt ze vaak met de New Bis Band en heeft sinds jaren een zeer smaakvolle en professionele formule voor het verzorgen van ceremonies zoals huwelijken van jonge koppeltjes, recepties of andere feesten.

 
IMG_5938_preview.jpeg

EUROVIZIE

In 2016 stapt Chelsy in een productie van Plusproducties “EUROvizie” samen met Andrea Croonenberghs en Gina Lisa waar ze een muzikale tijdsreis maken door het repertoire van het Eurosongfestival van de jaren ‘50 tot ’90 in de culturele centra in Vlaanderen.

DE MUZIKANTEN

De muzikanten die met Chelsy spelen hebben ervaring met nationale en internationale artiesten en evenementen waaronder The Night of the Proms John Miles, Joss Stone, ... Will Tura, Günther Neefs, Melanie C, Mark King, Ballet van Vlaanderen, Studio 100, Mucho Gusto, An Pierlé, Brussels Jazz Orchestra, Leah Thys, Lady Linn, Natalia, Koninklijke Muziekkapel van de Marine, Zuchero, Lisa Stansfield, Admiral Freebee, Delavega, Antwerp Philharmonic Orchestra, Rufus Thomas, Carla Thomas, Blue Blot, Wim De Craene Johan Verminnen, Racoon, Bløf, Volumia, Xander de Buisonjé, Andrea Croonenberghs, Gina Lisa, Isabelle A, The Dinky Toys, Jo Lemaire, Lee Towers, Vader Abraham, Helmut Lotti en nog vele anderen.